Om Ane Katrine

CV 

  • Cand. psych. fra Århus Universitet 2002
  • Autoriseret psykolog af socialministeriet 2004
  • 13 års erfaring fra ansættelser i PPR i Billund Kommune (PPR-psykolog på børneområdet), Videnscenter for Hjerneskade og senere Socialstyrelsen (faglig konsulent på hjerneskadeområdet), Vejlefjord Rehabilitering (neuropsykolog) samt i hhv. Skanderborg (udviklingskonsulent) og Horsens Kommune (neuropsykolog og hjerneskadekoordinator). 
  • En lang række kurser indenfor neuropsykologien (primært hjerneskadeområdet)
  • Terapeutisk: 3-årig efteruddannelse i gestaltterapi hos Center for Integrativ Gestaltpractice og i ACT (Acceptance and Commitment Therapy) hos Kognitiv Terapi Center i Århus.
  • Uddannet hypnotisør og hypnoterapeut fra Institut for Avanceret Hypnose samt kurser indenfor hypnoseområdet dels hos kognitiv hypnoterapeut og specialist i psykoterapi Lone Kærvang og dels i Psykologfagligt Selskab for Klinisk Hypnose
  • Næstformand i Psykologfagligt selskab for klinisk hypnose, nov. 2016 - 
  • Jeg modtager løbende supervision på mit arbejde. 
  • Nærmere uddybning af mine tidligere ansættelser? Se min profil på Linkedin 

Som psykolog har jeg mange års erfaring fra forskellige typer ansættelser og med forskellige områder, før jeg i 2016 kastede mig ud i livet som selvstændig psykolog. Jeg har derfor en ret bred viden om mange emner, som jeg trækker på i mit arbejde.

Men også i mit personlige liv har jeg fået erfaring med mange af de sider i livet, som gør ondt – og de erfaringer bruger jeg også, når jeg arbejder som psykolog. Jeg har været gift gennem mange år og senere også prøvet skilsmisse, jeg har to teenageunger, hvoraf den ene har både en kronisk tarmsygdom samt autisme, og så har jeg i 2010 været stressramt med symptomer flere år efter.

For mig har det ikke været nemt at blive 'rigtig voksen' og finde ud af både at gå på kompromis i et parforhold og samtidig også tage vare på mine egne behov. Det er en balance, som jeg fortsat arbejder på at finde - men jeg holder af mit liv og finder mere og mere ind i en ro i mig selv. En ro og en rejse, som jeg håber kan være til inspiration for andre, som øver sig på at 'hvile i sig selv' og drage omsorg for sig selv - noget af det som jeg lægger stor vægt på i mit arbejde, at man skal lære.

Interesser og vidensområder 

Jeg interesserer mig bredt for, hvordan vores opfattelse af verden påvirker vores velbefindende og helbred, og hvordan vi via ændring af tanker og følelser kan få det bedre. Med hypnose og hypnoterapi i kombination med psykoterapi har jeg fundet redskaber, som kan anvendes direkte til at påvirke de tankemønstre og følelser, som nogle gange gør det svært for os at leve det liv, vi gerne vil. 

Jeg har gennem 8 år arbejdet på hjerneskadeområdet og har en bred viden om hjernens funktion, som jeg aktivt inddrager i mine samtaler, når klienten har brug for større forståelse af de processer, som kan være på spil i hjernen. Særligt har jeg de senere år arbejdet meget med mennesker ramt af hjernerystelse.

Interessen for det neurologiske felt er blevet yderligere skærpet efter jeg har videreuddannet mig i hypnose - for hypnose kan påvirke hjernen på måder, som man først er begyndt at anerkende videnskabeligt indenfor de senere år. Hypnose har desværre stadig for mange et mystisk præg, som jeg gerne vil være med til at aflive.  

Fortrolighed 

Jeg er medlem af Dansk Psykolog Forening og autoriseret psykolog. Det betyder, at jeg har tavshedspligt omkring det, du har brug for at dele. 

bubblemedia