Hypnose

 

Hvorfor arbejde med hypnose? 

Mange klienter opsøger mig, fordi jeg som en af få psykologer i Danmark bruger hypnose og hypnoterapi i mit terapeutiske arbejde. Hypnosen hjælper os til at få fat i følelsesmæssige problemstillinger på en dybdegående måde, som kan virke forløsende og omsorgsfuldt på samme tid. Hypnose kan være en kraftfuld terapeutisk metode, men det skal bruges med omtanke - derfor er det vigtigt, at du vælger en hypnoterapeut med en solid faglig baggrund.  

Hvad er hypnose og hypnoterapi?

Hypnose er en ændring i din bevidsthedstilstand - en form for trance, hvor din hjerne arbejder lidt anderledes, end den gør, når du er fuldt vågen. I hypnose kan vi derfor få adgang til en del af din hukommelse, som du ikke normalt har adgang til - minder som ikke er en del af din bevidste hukommelse, men som har stor betydning for, hvordan du fungerer i din hverdag. 

I hypnoterapi bruger vi hypnose i den terapeutiske behandling, og vi taler her sammen i arbejdet, mens du er i hypnose. 

Dette bruger jeg bl.a. i behandling af fobier, men også i arbejdet med at ændre de strategier, vi lever efter - som fx. 'jeg skal bare knokle hårdere og tage mig sammen' - en strategi som jeg ofte møder hos mennesker, som bliver ramt af stress. 

Læs min artikel om hypnose på Dansk Psykologforenings hjemmeside. 

Er hypnose ikke noget mystisk noget? 

Mange forbinder hypnose med noget mystisk og alternativt. Sådan er hypnose ikke i mine hænder. Jeg er som psykolog videnskabeligt uddannet og følger løbende med i international forskning i hypnose. Derudover er jeg jævnligt på kurser for at dygtiggøre mig, så jeg ved, hvor hypnose kan give mening - og hvor det måske bør udelades. Jeg anvender som hovedregel kun hypnose som en integreret del af et samtaleforløb. Det vil sige, at hvis du har brug for en eller to hypnoser for at blive et problem kvit, så vil jeg foreslå, at du finder en anden, som kan hjælpe dig.   

Virker det for alle? 

Langt de fleste mennesker kan hypnotiseres. Nogle er dog mere modtagelige end andre (særligt hypnotiserbar), og et lille fåtal har meget svært ved få noget ud af hypnose, typisk fordi de har svært ved at give slip og komme i trance. Jo flere gange man har været i hypnose, jo lettere har man ved at gå i trance, og har man arbejdet med meditation og mindfulness, er der et rigtig godt fundament for også at kunne få meget ud af hypnose. 

Har du lyst til at prøve hypnose til udvikling? 

Så tag kontakt til mig enten ved at sende mig en mail på kontakt@psykologbeck.dk eller ringe på tlf 60 55 91 94. Så kan vi drøfte dine behov og aftale en tid. 

Du kan læse nogle eksempler på mit arbejde med hypnose ift. traumer og chokreaktioner, ift. stress og depression og ift. langtidsfølger efter stress (kognitive vanskeligheder efter stress) på min blog. 

bubble