Hypnose på tv

  • Hypnose på tv

29. marts 2018

I går aftes viste DR en udsendelse om Tobias Hamann, som er gået i sin morfars Ali Hamanns fodspor og har kastet sig ud i hypnosens verden. Det var en interessant udsendelse, og samtidig bliver jeg også lidt skeptisk.

Du kan se udsendelsen her. 

Hypnose er et redskab, som i de rette hænder kan bruges til behandling for rigtig meget. Men det er også en metode, som kan lukke op for gamle traumer, man ikke anede eksisterede.

Jeg har for nylig siddet med en klient, som troede hun led af følger efter en hjernerystelse, men da vi fik arbejdet med sagen, viste der sig et barndomstraume, som i den grad skulle behandles, hvis hun skulle komme videre i sit liv.
Nede i hypnosen var kræfterne så voldsomme, at jeg priste mig lykkelig for min faglige baggrund. Uden den er jeg ikke sikker på, jeg havde fået hende tilbage i normal tilstand igen.

Blandt andet derfor bliver jeg meget betænkelig ved, at en ellers utrolig sød og sympatisk ung mand på tv bliver uddannet i hypnose uden at have nogen form for faglig baggrund for at bruge hypnose. Hypnose er ikke bare et harmløst redskab til at lave sjov i gaden med. Det er et kraftfuldt værktøj til at få adgang til ubevidst materiale - og vi ved aldrig hvad der gemmer sig her.

Så husk at tjekke den faglige baggrund på din hypnotisør, før du kaster dig ud i hypnose!

Du kan læse mere om hypnose samt høre to eksperter udtale sig om hypnose her. 

 

Gå til bloggen


Kommentarer

bubble