Husk cykelhjelmen!

  • Husk cykelhjelmen!

18. april 2016

For efterhånden 20 år siden cyklede jeg direkte ind i en parkeret bil i heftigt snevejr.

Skatteborgerne var søde at betale transporten i ambulance til skadestuen, og forsikringen dækkede de 20.000 kr det kostede at reparere bagenden på bilen. Heldigt for mig kostede det ikke mere end et massivt sæbeøje en uges tid og lidt hovedpine samt et tjek af cyklen.

Siden dengang er det gået op for mig, hvor heldig jeg var, at der ikke skete mere. Jeg har i mine jobs sidenhen mødt en del skæbner, som slog sig en hel del mere. Faktisk nogle gange så meget at de aldrig mere vil kunne leve et normalt liv pga. hjerneskade. Mange gange kunne en hjelm have reddet deres førlighed!

I forrige uge fløj min søn af cyklen. Hans hjelm fik lidt skrammer og tænder og knæ tog fra, heldigvis uden store mén. Nu priser jeg mig lykkelig for, at han havde sin hjelm på. Egentlig synes jeg, de fleste børn er rigtig fornuftige og kører med hjelm.

Men kære forældre: Tag nu også jeres hjelme på!! Hvis ungerne skal blive ved med at beholde hjelmen på op gennem teenageårene er I forældre altafgørende!! De skal se, at I faktisk mener det med hjelmen alvorligt, og også selv efterlever det. Ligesom I jo heller ikke nøjes med at give ungerne sikkerhedssele på..

I dag cyklede jeg og Bjørn op i smedegade og købte en ny hjelm.. Og han er superstolt over den, for der er indbygget lys i, og så er den sej.

Hav en dejlig dag og husk hjelmen!!

Gå til bloggen


Kommentarer

bubble