Depression og inflammation

  • Depression og inflammation

13. april 2016

Skyldes depression måske inflammation i kroppen? 

Når vi rammes af infektion eller betændelse, opstår der inflammation i kroppen. Inflammation er immunsystemets reaktion på infektion eller betændelse, men kan også skyldes fedme, forkert kost med for meget sukker og for mange transfedtsyrer, som findes i meget fastfood.

Forskningen har vist, at nogle mennesker, som rammes af depression, har et meget højt niveau af proteinet cytokin, som er en del af immunsystemets reaktion ved inflammationer.

Man har derfor eksperimenteret i forskningen med at behandle depressioner med anti-inflammatorisk medicin enten alene eller sammen med antidepressiv medicin, og foreløbig tyder det på, at den anti-inflammatoriske medicin får symptomerne til at bedres i højere grad end ved antidepressiva alene. Omega 3 fedtsyrer og gurkemeje tyder på ligeledes at kunne have samme effekt som den anti-infammatoriske medicin. 

Så lider du af depression, var det måske en idé at forsøge dig med en kostomlægning som supplement til den øvrige behandling?   

Læs mere i denne amerikanske artikel. 

Har du lyst til at prøve hypnose som en del af din behandling for depression, er du velkommen til at tage kontakt! Jeg oplever, at det at få skabt ro i hovedet og få nervesystemet gearet ned dagligt har en vedvarende og rigtig god effekt. Ring og hør nærmere. 

Gå til bloggen


Kommentarer

bubble